Дистанционното обучение и мечтите

  По време на дистанционно обучение Пешко слуша съсредоточено урока по история и си мечтае:

Облечен в костюм , специална изработка на баба Пена от миналата зимна ваканция, спасява света от опасни, чудати и прекомерно големи същества с маски. Може да са изввън закона, но и те се пазят , носят си маските и се мият преди и след всяко престъпление. Пешко притежава няколко супер сили: може криво-ляво да лети, пуска лазер през лявото око, телепортира се ( което доста обезсмисля пъравата му супер сила, но такава е мечтата и нямам право да променям) чете по устни (което не може да ползва, сещате се  - заради маските) , пуска ток и лекува мишки (тази никога не е ползвана , но за всяка супер сила си идва и времето и мястото). Та , тъкмо се е засилил Пешката към един злодей - Худамур Страшния, и учителката се включва супер рязко и пита:

- Петре, ти пак ли се отплесна? Айде, да те върна малко в реалността, ако не те притеснявам много, де? Ще доразкажеш ли на класа за последствията от кръстоносните походи?
- Реалността, г-жо, не са кръстоносните походи, ама айде нека разкажа. 

Учителката изключва микрофона и с големи букви записва в учителския дневник: ДА РАЗГОВАРЯМ С НА ПЕТЪР ИЛКОВ МАЙКА МУ.  После го прочита на глас (стар метод от студентските години за запомнян на важна информация) и се връща в часа, където Пешко наш, за нейна почуда, обяснява с пяна на уста за рицарите, завладели Константинопол през 1204 год, за Латинската империя, за задълбочените противоречия между православни и католици, за подобрената комуникация мжду християни и мюсюлмани, за новите земеделски култури в Европа...

-Петре, достатъчно! Следи какво се говори в час, защото ще говоря с майка ти. Сега почивка 10 мин. 

Пешко стана, излезна от импроизираната класна стая и директно отиде в неговата, където да довърши Худамур Страшния, използвайки суперсилата "пускане на ток". Непрекъснатото напрежение , което се вливаше в огромното тяло на Худамур Страшния даде резултат след няколко много напрегнати минути, в които Худамур видя живота си на лента. Предаде се опърлен и накъдрен в ръцете на Пешко, изключително недоволен от лентата на живота си, макар да беше съобразена със съвременните високотехнологични мечти на 3D.

 През това време майката на Петър - Марина, старателно набираше текст в кабинета си, който сега делеше и с Пешко, заради дистанционното обучение. Доста изтощена и имаща нужда от малко почивка, се облегна назад и се замечта: 

Тая година ще направя парти, женско парти по повод... последния владетел на Египет - Клеопатра. Да, това е добра причина за женско парти. Ще пеем, ще танцуваме, ще се излагаме, ще пийнем, ще се спукаме от  ядене на мандарини, пак ще се излагаме. трябва да е някъде на затънтено, не много известно и трудно достижимо място. Може да е някоя пещера из Родопите, там има много. Ако сме повече може да викнем и стриптизьор, че ако някоя реши да препие и желае да се омъжи не може без моминско, пък и така и така ще сме само жени, идеално. Може и адвокат да викнем, че ако всички са омъжени, вероятно първо ще се наложи развод. Абе, ще уточняваме в движение...
Тука Марина малко се смее на глас , доволна от гениалния план, а и защото така, на глас е изпяла целия план.

След малко учителката се включва с проверка за присъстващи, изключва микрофона и си казва, записвайки в дневника с главни букви:  ДА ГОВОРЯ С БАЩАТА НА ПЕТЪР ИЛКОВ, ДА ПИТАМ МАЙКАТА НА ПЕТЪР ИЛКОВ КОГА И КЪДЕ ТОЧНО ЩЕ Е ПАРТИТО. 

 

 





Коментари

Популярни публикации от този блог

Внимание! Тестосеронът е повече!

Бебешки новини, емисия 4

Жена ре-шофьор