Кратка биография на една звезда

 Биография на Д. Чаламарова                                                                       МЯСТО ЗА СНИМКА


Д. Чаламарова  е родена под сравнително щастлива звезда, просто не баш под нея, а малко встрани. Говори се, че самата тя може да е звезда, под която се раждат щастливи хора, но информацията не е потвърдена. Оттам разни недоразумения и странни явления, които въобще не са причина за промяна в посоката на мислене... А тя е основно позитивна. За което - евалата!  
Д. Чаламарова е родена (пак към ражадането) в малко китно селце, обляно от слънце, чист въздух и много реколта. Първите ѝ стъпки са на къра. Здраво стъпила на него, още в ранна детска възраст решава, че няма да я бъде тая работа и някъде между 13 и 14 години поема към града. Към малкия град, към познанието в гимназия с преподаване на чужди езици, където взима друго важно и емблематично за живота ѝ решение - с учителката по математиката шега не бива, но това не е причина да не разфасоваш учебника, за да препишеш пред очите ѝ и с разсеяна усмивка...
Годините в гимназия са белязани от много ранни събуждания и напук на тях - и от закъснения, ненормален смях по време на учебни часове, а извън тях - по-нормален. 
Особено съществена роля в този етап от живота на Д. Чаламарова играе тайният ѝ дневник, в който има много потенциални жертви, но заради силния ѝ дух, добро сърце и пиперливо искрен език, същите си остават потенциални до края на гимназиялния ѝ пердиод.
За тяхно щастие след него тя просто забравя за тях.                                                                      
Краят на периода се поставя от една сравнително добра за времето си комбинация от цвят, модел, обувки, грим и прическа. За сегашното време е по-скоро повод за осъждане на доживотна изолация без право на вода и храна , но тъй като много като нея попадат в тази графа, всеки си прави пас и не говори за това...
Годините след гимназиалния период са много силни, цветни, та цветущи, претрупани с моменти, които не трябва да се описват. А ако трябва, понеже биографията включва всичко - нека Енигма* бъде единствената машина, която може да ги разчете.  
Следва периодът с главно П. В него Д. Чаламарова   напуска пределите на страната, както и своите собствени, за да търси нещо, което разбира, че си го има вкъщи и след няколко годинки на себеизпитание се връща , за да си го търси като имане по бащина линия. 
Към днешна дата Д. Чаламарова   навършва Христова възраст и определено е понатрупала мъдрост, която поновому се замества от: "да са опраа, имам си свои грижи"... 
Да постигнеш такъв етап в мисленето и да го поддържаш с усмивка и позитивизъм, да си психически и физически здрав, да се чувстваш цял и на мястото си,  да знаеш кога и какво искаш (изредено в списък по азбучен ред, след списъка с финансовия отчет за миналия месец, разбира се)  - това е особено добра характеристика,  с която допълваш биографията... 

Няма много каквото да се пожелава, защото каквото искаш, постигаш! 
Но понеже така и така трябва да се напише нещо - нека биографията ти продължи в посоката, която те прави още по-щастлива, още по-мъдра в онзи съвременен вариант ;) Остани себе си, само се ъпрегрейдвай. вярвай на инстинкта си, не лъже, казвам ти!  Смей се, виждай радостта в малките неща...пък ние сме наоколо ;)  


Честита нова годинка в биографията!  



б.а. Енигма* -   тип преносима шифровъчна машина, използвана за шифриране и дешифриране на секретни съобщения през 20-те години на XX век.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Внимание! Тестосеронът е повече!

Бебешки новини, емисия 4

Жена ре-шофьор