Как да оцелеем в социална изолация - сезон 3

 За разлика от годишните сезони, пандемичните следват един след друг без особена пауза помежду си. Дето се вика, още не сме се осъзнали свободни и айде, връткаме ключа.
Сега няма да коментирам "дали и колко, а пък как така, ама не може ли, е ай стига,а?"  и подобни натежали на обществото ни въпроси, а ще дам отново насоки как, как бе джанъм да избутаме това затваряне, че да се съхраним арни и психичски здрави.
И така. От предните два сезона повтарям заръките за редовно къпане. Ако решите,че е имало полза. Ако мислите, че и с къпане и без къпане сте си арни, ми не го правете. Няма да се молим тука на прага на изборите през април.
Новото в този сезон, с което искам да предложа безрезервна си подкрепа, е да си освежите гардероба. Не говоря за шопинг терапия, ентусиасти такива! Говоря за далеч по-изгоден и интересен начин, а именно размяна на дрехите вкъщи.
Към тези , които разполагат с домашни любимци: облечете ги в нещо свежо, сезонно и разбира се, отговарящо и на техния вкус. После изземете техните функции в зависимост от вида на любимеца. Тука едни ще лаят и въртят опашки, други ще си играя с топки и ще се припичат мързеливо, други ще бичат на колелото по цял ден (тези с хамстери имам предвид) и т.н. и т.н.
Тези , които нямат домашни любимци ще съжалят дълбоко и ще се сдобият с такива в най-кратки срокове.
Целта е да се поставите на мястото на животинките, да видите света ни тук и сега през техните очи, да усетите най-сетне радост, породена от нищожен, трудно забележим за хората момент.
Друго, което в нечии смели мечти дава резултат - размяна на стаите. От утре започнете да готвите в спалнята, а спете в кухнята. В хола се къпете , но без вода. Просто си набавете корито , влзете в него , имитирайте движения на къпане и пейте нещо, като се старайте да докарате ехото от банята. В банята съответно гледайте телевизия, но не пускайте душа, че да не станат сакатлъци. В коридора засадете люляци и всяка сутрин ги поливайте с въображаема лейка. На петия, най-късно седмия ден ще сте така влезнали със филма, че ще усетите аромата. Казвам ви, вкъщи засях какво ли не, но на тоя розов храст не мога да се наситя и те това е. Входа нека стане някоя тераса, то и без това не се знае кога пак ще се ползва. Тука не знам каква е целта, но все ще убиете някой друг ден , пък и аромата на цветя в коридора не се заменя с нищо друго като усещане в такъв особен период за нашите души.
Рискувам да прекаля със съветите, затова давам последен. Опитайте се да разгърнете най-сетне своя скрит дъбоко творчески потенциал. Ако например сте убедени,че не ставате за художник, веднага започнете борба с това убеждение. Как? Вземете всичко, което става за рисуване и нарисувайте всичко, което може да бъде рисувано, за да получите нещо, което никой до сега не е рисувал. Продайте го в популярна платформа като ръчно изработен уникат на висока цена и ще се убедите колко добър художник сте, та чак ще си повярвате и ще спрете да говорите на онези простосмъртни, които още не знят какъв е и де се сврял таланта им.
Същото е и с писането. Мислите, че не можете, но накрая ще се окаже, че пишете , при това продължението на "Война и мир". Сторил Ви се е твърде кратът и лишен от същина класически роман. Решили сте да го донапишете от името на покойния Толстой , който е дал разрешение в един от сънищата Ви. Донаписвате има-няма 2000 страници на руски език от 19 век, и се захващате с по-късната На Толстой "Ана Каренина", която преименувате на по-нашенското "Анастасия Караджова", разбира се с позволението на Лев Толстов от преди 3 нощи в един от поредицата пандемични сънища.   

 За сега толкова.
С обич,
Аз

 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Внимание! Тестосеронът е повече!

Бебешки новини, емисия 4

Жена ре-шофьор