Как да сготвите нещо вкусно и адски сложно с дете на ръце

 Здравейте, хора и вие, дето бършете прах всеки ден. Преди време направих страничка с идеята и там да се правя на интересна. Така стана обаче, че се получи. Преборих една своя бариера да излизам мисли и емоции не в хумористични текстове, а така, както ми дойде отвътре навън и то пред хора.  Да ви кажа, усещането и много хубаво, ама много. Да надвиеш страх-бариера носи свобода. И е интересно за наблюдение. Затова се и получи. Имам да уча още много, доживотно много, но движението, неспирането правят нещата и хората по-добри. Продължавам да пиша и хумористични текстове, разбира се, основно тук, както и да давам съвети, които , знаете, ако бях на ваше място, не бих последвала. 

И ето днес идвам да споделя как да сготвите нещо вълшебно вкусно и адски сложно с дете на ръце, което се движи като спайдермен и желае да яде всичко в обозримата му бебешка област. Опитвам се да подредя процедурата в стъпки. 
Първа стъпка: Вземете тиган с третата си ръка, понеже двете са заети да държат и хранят спайдербейби. 
Втора стъпка: Сложете абсолютно всички любими зеленчуци, подправки, мигове, вещи, филми и книги на цялото семейство в съд с дълбочина метър и половина , добавете няколко писъка и много любов. Сложете капак. Не забравяйте да излезете от въпросния съд преди това.
Трета стъпка: Молитва. Много силна практика, която подсилва способностите на домакини по цял свят. Молете се за здраве и хармония. За ястието няма смисъл. 
четвърта, последна стъпка: обадете се на Дядо Коледа и попитайте кога ще дойде Баба Марта, познават ли се лично, обсъждат ли плетки, и как така и двамата обичат бялото и червеното? Това не е ли доста подозрително? Имат ли нещо общо със самолетите "пръскачки" и също много важен въпрос, който засяга Дядо Коледа само: предвид инфлацията в цял свят, да очакваме ли промени в доставките? Например ограничения в тежестта на пакета, ако е решил да намали броя елени. Ще има ли също нови изисквания в списъка с послушни? Много искам да разбера как той разбира термина "послушен". Сигурна съм , че разговорът оттук може да стане толкова задълбочен и оспорван, че манджата изгорЕ. Следователно нямам как да се яде. Но беше с идея да е вкусно, а сложността няма спор. Опитайте да излезете от тенджера с дълбочина , колкото сте високи самите вие, с катерещо се по вас дете,  и пак ще си говорим. Сигурна съм, че се питате, дали в това време котлонът под тенджерата е включен. За да е още по сложно - да, включен е и затова сте бързи. Проста причинно-следствената връзка в сложна кулинарна процедура. 

Това са стъпките накратко. Остава само да измислите какво всъщност ще се яде. 

Благодаря на всеки, който в момента си няма друга работа и чете. Може да си нямате работа и на страницата ми Диляна Сакалиева - текстове без консерванти и подсладители. 

(спелчека предладга "консерватори" и затова не го изключвам!) 

Пожелавам тази есен да продължи до март. Защото просто няма такава есен. 
Ако може само там по празниците малко сняг да се попързаляме. 

С обич,

Диди


Коментари

Популярни публикации от този блог

27/3 АЗ

Сняг през януари - шок

Сериозна обява за работа